Gong Harmony

The Sound of nature

Big Bang Gong

Posted by in | 0 comments

  • Price: 1500 din
  • Date: Sub, svi. 21, 2016
  • Time: 19:30 - 21:30
  • Venue: Namaste joga studio
  • Location: Slavonska 16b, Zemun, Beograd
  • Purchase Tickets

bigbang

Vreme je da se upoznamo sa pravom snagom zvuka Planetarnih Gongova. Zvuk iz koga se rađa sve šta poznajemo oko nas, sva harmonija i disharmonija, izvor pradavne mudrosti i intuicije. Pesma Planetarnih Gongova (gongovi podešeni na frekvenciju ciklusa planeta solarnog sistema) sadrži ceo spektar našega sluha, a vibraciju koju proizvode možemo osetiti u našim mišićima i kostima. Gong takođe deluje i na našu hipofizu na način da podstiče lučenje hormona; endorfina, serotonina i dopamina što nam daje osećaj prijatnosti te se prirodnim putem opušta stres i bol u telu. Takav zvuk koji obuhvata celo telo može nas dovesti u veoma opuštajuće stanje u kome sve intenzivnije percipiramo zvuk putem emocija, misli i tela. Kako se zvuk gonga polagano uzdiže i spušta poput cunami talasa, tako naše misli, emocije i hormoni prate njegov ritam, sve dok se ne spusti i postane mirno i neutralno jezero u kome vlada harmonija.

Instrumenti:
– Planetarni gongovi ‘’Zemlja’’, ‘’Sideralni Mjesec’’ i ‘’Platonska Godina’’
– Aboridžinski diđiridu
– Kristalne i tibetanske činije
– Sibirski šamanski bubanj
– Frule plemena Lakota
– Jermenski Duduk
– Shruti (Indija)
– Tan drum
– Koši
– Kišni štap
– Wavedrum by Shoica
– Tingše i ostali instrumenti

Big Bang Gong – intenzivna Zvučna kupka

Zvučna kupka je forma meditacije u ležećem položaju (joga-Shavasana), poput meditativnog koncerta koji možemo ne samo slušati, nego i osetiti duboko unutar naših mišića, zbog vibracije gonga i ostalih drevnih instrumenata čime razvijamo naš odnos sa zvukom pomoću suptilnih i novih zvukova.

Planetarni gongovi?

Planetarni gongovi su podešeni na frekvenciju putanje planeta unutar sunčevog sistema i ujedno su savršen medij snažne iscijeljujuće vibracije. Da bi se pozitivno delovanje gonga doživelo u punoj snazi nije potrebno da muzika bude glasna, nego da telo bude opušteno i u sigurnom okruženju. Zbog toga se zvučna kupka sluša u ležećem položaju čime se produbljuje samo iskustvo, a pažnja je usmerena na suptilne nadražaje unutar tela.

Takav odnos sa zvukom pomaže pri ličnom razvoju, ali takođe i pri svakodnevnim odnosima u društvu i na poslovnom mestu jer osvešćivanjem mi učimo kako stvarno slušati. Na gong meditaciju su pozvani svi, znali za gong ili ne, nebitno o godinama zvuk planetarnih gongova ubrzava prirodnu revitalizaciju tela i poboljšava funkciju mozga poput 10-časovnog sna.

Efekti Zvučne kupke:

– Poboljšava frekvenciju tela
– Duboka relaksacija i revitalizacija
– Proširenje svesti i odnosa do zvuka
– Pomaže kod autizma i ovisnosti
– Budi spontanost i kreativnost
– Oslobađanje strahova, napetosti i stresa
– Potiče unutarnji mir i suosječanje
Akasha Sound journey

Projekt ‘’Akasha Sound journey’’ vodi Gong Master Vedran Petrak iz Zagreba zajedno sa muzičarima iz Evrope. Projekat ujedinjuje meditaciju, muziku i jogu u obliku Zvučnih kupki, koncerata i sličnih aktivnosti. Počevši od svoje 14. godine, unazad 12 godina Vedran vodi seminare, edukacije i zvučne kupke u okviru Harmony programa i širom Balkana i Evrope.

Gde?: NAMASTE YOGA STUDIO, Slavonska 16b, Zemun

Kada?: 21.5.2016. (subota), 19:30 – 21:30h (kupka 70 min. + upoznavanje sa instrumentima)

Donacija: 1500 dinara. Za studente, penzionere i članove Namaste studija 1000 dinara!

Kontakt: 063 31 03 52 Ivana (Namaste Yoga Zemun)

Napomena: Molimo vas rezervišite mesto pred svoj dolazak pošto je broj mesta ograničen! Dođite na kupku bar 15-20min ranije. U 18:25h gasimo telefone, zaključavamo vrata i pripremamo se za početak kupke.

”Ako želite otkriti tajne svemira, razmišljajte u terminima energije, frekvencije i vibracije.”
–Nikola Tesla–